Twee snelheidsduivels onder invloed van wiet aangehouden in Berghem

De politie heeft zaterdagavond in Berghem twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van cannabis. De twee werden opgemerkt doordat ze veel te hard reden en vielen bij een controle door de mand.

Dat gebeurde op de Burgemeester van Erpstraat. De snelheid viel op, waarna de politie de achtervolging op beide voertuigen inzette. 

Uit het eerste voertuig kwam een hennepgeur. Bij beide bestuurders werd daarom een speekseltest afgenomen en die testten in allebei de gevallen op het gebruik van THC, de stof die voorkomt in cannabis en hennep. De jongens verklaarden vervolgens ook kort daarvoor geblowd te hebben.

Als je blowt, loopt het THC-level snel op naar 100 microgram per liter bloed, terwijl het maximum om nog in de auto te kunnen stappen 3 microgram is. Van beide bestuurders werd op het politiebureau bloed afgenomen, wat voor onderzoek ingezonden wordt naar een laboratorium. Indien de uitslag te hoog is, kunnen de overtreders een boete en een educatieve maatregel vanuit het CBR verwachten.