advertentie Banner SNLR.nl

Twee verdachten groepsverkrachting voorlopig vrij

Twee verdachten van de groepsverkrachting in Den Bosch zijn weer op vrije voeten. Er was volgens de rechter-commissaris onvoldoende bewijs van hun betrokkenheid.

Het gaat om een 19-jarige en een 26-jarige Bosschenaar. Van zeker drie verdachten is op dit moment bekend dat die in ieder geval vast blijven zitten tot de voorgeleiding komende maandag.

De rechter-commissaris heeft vandaag bekeken of de acht verdachten die zijn opgepakt vanwege de groepsverkrachting terecht zijn aangehouden en juridisch gezien langer vastgehouden mogen worden.

26-jarige verdachte
"Volgens de rechter-commissaris is er in ieder geval onvoldoende bewijs dat mijn cliënt betrokken was bij de groepsverkrachting", zegt Remko Oerlemans, advocaat van de 26-jarige verdachte uit Den Bosch. "Ik weet nog niet of het Openbaar Ministerie hem als verdachte blijft zien, maar voor nu is hij op vrije voeten." . Het advocatenkantoor van Oerlemans vertegenwoordigt vier van de acht verdachten. "Drie daarvan blijven wel vastzitten tot aan de voorgeleiding komende maandag", aldus Oerlemans.

19-jarige verdachte
Ook een cliënt van advocaat Annette Laeyendecker uit Oss is vandaag vrijgelaten. Het gaat om een 19-jarige Bosschenaar. "Er is onvoldoende verdenking tegen hem op dit moment om hem in verzekering te houden", zegt Laeyendecker. "Mocht er nieuw bewijs komen, dan kan hij opnieuw worden aangehouden, maar op dit moment oordeelt de rechter-commissaris dat er te weinig harde bewijzen tegen hem zijn."

Afgelopen dinsdag werden in Den Bosch acht mannen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar uit Den Bosch en Rosmalen opgepakt. Ze worden verdacht van het drogeren en verkrachten van drie tienermeisjes in een garagebedrijf. De zaak kwam aan het rollen toen de meisjes begin dit jaar, afzonderlijk van elkaar, aangifte deden van de verkrachting.