Tweede opeenvolgende zilveren medaille voor Loosbroekse whiskystokerij

Whiskystokerij Bus Whisky in Loosbroek is opnieuw in de prijzen gevallen tijdens de internationale jurywedstrijd ‘London Spirits Competition’ in de Engelse hoofdstad.

De nieuwste whiskyvariant uit de stal van Bus Whisky – een zogeheten PX Octave finish - bleek internationaal hoge ogen te gooien, getuige de zilveren medaille. Die eer viel de Loosbroekse whiskystokerij die is opgericht door Dennis Hurkmans en Ezra Leeger een jaar eerder ook al ten deel.

Bus Whisky was dit jaar de best scorende Nederlandse whisky-inzending. Bovendien was de stokerij uit Loosbroek drie punten verwijderd van een gouden medaille.

Aanzien

Om de Londense medaille te bemachtigen moest de whisky van Bus Whisky voldoen aan een aantal punten. Zo moesten de lokale whiskystokers hoog scoren op smaak en kwaliteit van de whisky, de prijs-kwaliteitverhouding en het design van de verpakking. Al deze aspecten werd door de internationale vakjury beoordeeld en gewaardeerd met zilver.

“Een prijs met aanzien in de branche én bij de echte liefhebbers en kenners van de betere whisky. We zijn super blij dat ook onze allereerste PX Octave finish internationaal al meteen zo goed wordt gewaardeerd,” besluit Marcel van Roessel, master distiller bij Bus Whisky.