advertentie Banner SNLR.nl

Tweede teststraat in Uden en Rosmalen

Een toename in de vraag naar coronatesten heeft ertoe geleid dat de GGD Hart voor Brabant een tweede teststraat opent in zowel Uden als Rosmalen.

De twee locaties gaan van 2 naar 3 teststraten. Na deze uitbreiding kunnen er 1.200 tot 1.400 tests per dag worden afgenomen op de drie locaties Uden, Rosmalen en Tilburg). Bij de teststraat in Tilburg (die van 1 naar 2 straten is gegaan) zijn de openingstijden bovendien verruimd om de vraag naar tests te kunnen beantwoorden. Dit alles is volledig volgens het opschalingsplan. Eerst wordt de capaciteit van de huidige locaties gemaximaliseerd, voordat er op nieuwe locaties teststraten geopend worden.

De GGD kiest niet voor de uitbreiding omdat er meer besmettingen in de regio Den Bosch / Uden / Oss zijn. Van een nieuwe uitbraak is namelijk geen sprake. Het is puur ter voorbereiding op een tweede golf, zegt een woordvoerder van de GGD.

De GGD zegt er bovenop te zitten en alles nauwlettend in de gaten te houden. De GGD weet hoeveel mensen zich laten testen en hoeveel mensen het coronavirus hebben. Bij mensen met het coronavirus doet de GGD bron- en contactonderzoek. Zo weet de GGD hoe het virus zich verspreid en kan het snel bijsturen. De GGD benadrukt dat het belangrijk is dat inwoners uit de regio zich houden aan de gedragsregels en als zij klachten hebben thuisblijven en zich laten testen.