advertentie Banner SNLR.nl

Tweede verkeersproef Onderwijsboulevard gestart

De tweede verkeersproef rond de Onderwijsboulevard is donderdag gestart. Doordat een deel van het gebied tijdens de proef afgesloten is, kan verkeer daar last van ondervinden. 

De verkeersproeven zijn onderdeel van het Living Lab; een vanuit de gemeente opgezette werkgroep die zich de afgelopen maanden heeft gebogen over manieren om de Onderwijsboulevard vriendelijker te maken voor voetgangers. De gemeente maakt bewust géén gebruik van omleidingen tijdens de verkeersproef, omdat ze willen ontdekken hoe deze veranderingen in het verkeer, het gedrag van de weggebruikers verandert. 

Wegafsluitingen
Net als tijdens de eerste proef is de Onderwijsboulevard dicht voor autoverkeer tussen de Kraaikampen en de Jonkerstraat. (Brom)fietsers kunnen nog wel gebruikmaken van de weg. Om sluipverkeer te voorkomen plaatst de gemeente een afsluiting in de Statenlaan (bij de kruising met de Hugo de Grootlaan). Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. De tijdelijke verkeerslichten op de kruising Hugo de Grootlaan - Magistratenlaan blijven staan. Deze helpen om de doorstroming op de Hugo de Grootlaan te verbeteren.

De tweede proef duurt tot en met donderdag 19 december. Zeker in de eerste week na de afsluiting wordt meer drukte verwacht. Houd rekening met extra reistijd en ongemak.