advertentie Banner SNLR.nl

Tweespalt tussen huisartsen: wel of niet videobellen met patiënten?

Door de coronacrisis moesten huisartsen in de regio noodgedwongen bellen of videobellen om contact met patiënten te hebben. Nu de coronapiek voorbij is, rest de vraag: terug naar het oude vertrouwde of de nieuwe manier omarmen?

Voor Corrie Siegers geldt duidelijk het tweede. Zij is als Physician Assistant (PA) opgeleid om zelfstandig bepaalde taken van een medisch specialist over te nemen en ontmoet dagelijks (nieuwe) patiënten. Ze is enthousiast over de nieuwe manier van het onderhouden van contact met patiënten: "Het videobellen heeft echt een vlucht genomen. Ik denk dat het een zeer waardevolle toevoeging aan het consult is. Zowel voor ons als voor de patiënt. Soms komen patiënten van wie je denkt; was het nou echt nodig om hiervoor helemaal naar het ziekenhuis te komen? Nu hoeft dat niet meer."

Rita Schouten-Van den Oever is daarentegen minder positief. Als huisarts van huisartsenpraktijk Schouten en Schouten-van den Oever heeft zij voornamelijk hinder ondervonden van het videobellen met patiënten: “Het videobellen kost heel veel tijd. Daar zijn we nu mee gestopt. Omdat het beveiligd is, moet je vaak SMS-codes sturen en dat loopt niet altijd helemaal goed”, refereert Schouten-Van den Oever aan het DigiD-inlogsysteem dat nodig is om een afspraak te kunnen maken.  

De tweespalt is volgens haar goed te verklaren: “Er zijn huisartsen die het wel heel prettig vinden, maar dat ligt een beetje aan de populatie van de praktijk. Wij hebben behoorlijk veel ouderen in de praktijk. Dat maakt het waarschijnlijk lastiger dan in een studentenstad, waar iedereen makkelijk met een mobiele telefoon en met videobellen kan omgaan."