Fusie gemeenten: Inwoners Uden en Landerd worden uitgedaagd

Onder het motto: 'Samen maken we de gemeente Maashorst' werd maandagavond het startsein gegeven voor een aantal challenges. 

Deze opdrachten moeten ervoor zorgen dat inwoners actief bezig zijn met het fusietraject tussen beide gemeenten. 

 Raadsleden uit Uden en Landerd reden in twee grote touringcars door de zes dorpskernen om kennis te maken met de dorpen. Onder andere sprak Hennie Biemans uit Volkel namens de dorpsraad. "Het ging behoorlijk snel de bus door het dorp, maar ik vond het goed om de mensen te laten zien dat we een leefbaar dorp zijn", aldus Biemans. "Ik hoop dat de samenwerking die we nu met Uden hebben ook in de toekomst met Landerd kan blijven bestaan".


Om de plannen zichtbaar te maken werden er in Zeeland en Uden schilderingen aangebracht. Vanaf nu is daar groot het logo te zien van de toekomstige gemeente Maashorst. "Het belangrijkste is dat de inwoners en de politiek elkaar horen", vertelt Marnix Bakermans, bugemeester van Landerd. "Die ontmoeting en kennis opdoen met elkaar is belangrijk en al die ideeen die gedeeld worden, daar gaan we straks iets moois van maken", aldus Bakermans.

Eindelijk gaan we met de burgers in gesprek

Monique Kappe-Borrel, Raadslid GroenLinks

Monique Kappe-Borrel van GroenLinks is enthousiast over de avond. "Eindelijk gaan we met de burgers in gesprek, dat vind ik heel belangrijk". Dat vindt ook Stan Willems van Jong Uden. "De burger heeft wel iets te vertellen over de gemeente, dingen waar ze dagelijks tegenaan lopen maar ook hoe ze de nieuwe identiteit van de gemeente zien. Dat is voor ons waardevol om dat mee te nemen in het traject".

 

Challenges

De komende tijd worden inwoners actief uitgedaagd om mee te doen aan challenges, zoals foto's of video's maken, een vlag ontwerpen of een nieuw product voor de gemeente ontwerpen. De vijf mooiste producten worden 24 juni aangeboden op het 'Gemeente Maashorst Festival'.

advertentie

Lees ook deze artikelen