advertentie Banner SNLR.nl

Uden houdt ‘moeilijke plekken’ in de gaten

De gemeente Uden blijft scherp controleren op plekken waar veel mensen blijven samenkomen, ondanks de coronamaatregelen.

Zo was het afgelopen weekend opnieuw druk op het Foodcourt en bij de Aardbeien Drive-in van Jan van den Elsen. Vorige week werden al maatregelen genomen om de verkeerscirculatie op gang te houden en om te voorkomen dat mensen op de parkeerplaats de afgehaalde maaltijden gaan opeten.

De ondernemers zijn volgens de gemeente in eerste instantie zelf verantwoordelijk om dit in de gaten te houden. Het gaat dan om het wegsturen van parkeerders en het opruimen van afval. Politie en BOA’s komen regelmatig langs voor controles. Tot nu toe zijn bij het Foodcourt twee boetes van 140 euro uitgedeeld voor het dumpen van afval. Volgens de gemeente Uden zijn de maatregelen voor nu voldoende.

De gemeente zegt ook de parkeerplaats van Expert/Ben van Dijk op dezelfde manier in de gaten te houden. Het parkeerterrein wordt inmiddels na sluitingstijd fysiek afgesloten. Een sluiting overdag is nog niet aan de orde maar dit wordt niet uitgesloten.

Het weekend verliep in de gemeente Uden verder rustig. De drukte in De Maashorst viel mee, de meeste mensen bleven toch vooral thuis. In totaal werden afgelopen weekend vijf waarschuwingen en drie boetes gegeven.