Uden moet dieper in de buidel tasten voor aanpak N264: 1,6 miljoen extra nodig

De gemeente Uden trekt 1,6 miljoen euro extra uit om de N264 dit jaar nog te kunnen aanpakken. In het oorspronkelijke plan, dat 14,4 miljoen euro gaat kosten, is met een aantal dingen geen rekening gehouden, waardoor de gemeente extra in de buidel moet tasten.

De provincie en de gemeente gaan de drie rotondes op de rondweg om Uden (die op de Wilhelminastraat, Karrevracht en de Industrielaan) ombouwen tot kruisingen met slimme verkeerslichten. Doordat er dan gebruik gemaakt kan worden van een groene golf, moet de doorstroming beter worden dan nu het geval is.

Rotonde Karrevracht

Uden had al een deel gereserveerd. Daarbij ging het om € 780.000 voor de rotonde Wilhelminastraat, € 780.000 voor de rotonde Velmolenweg en € 775.000 voor de rotonde Industrielaan. De rotonde Karrevracht blijkt nu echter ook te moeten worden omgebouwd tot een t-splitsing, omdat de groene golf anders niet mogelijk is. Bovendien verwacht de gemeente dat de nieuwe woonwijk Eikenheuvel voor extra verkeer gaat zorgen.

Aldi Vijverlaan

De kosten voor de kruising Velmolen-Vijverlaan zijn daarnaast toegenomen. De gemeente verwacht namelijk dat er op termijn een Aldi-vestiging aan de Vijverlaan komt en om gevaarlijke situaties in de toekomst te voorkomen, wil de gemeente daar meteen op inspelen.

Voor die twee toevoegingen is in totaal €1.626.000 euro extra nodig. Uden draait daarmee op voor 3,3 miljoen euro van de totale kosten. De gemeenteraad besluit donderdagavond over het raadsadvies.