advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Uden, Veghel en Landerd ontvangen binnenkort geen analoge tv meer

In de regio's Uden, Veghel en Landerd, stopt Ziggo over een maand met het aanbieden van analoge televisie. In de nacht van 22 op 23 maart wordt het beeld van de laatste gebruikers op zwart gezet. Het doel is om meer ruimte te maken op de breedband. Dat houdt in dat er meer ruimte vrij komt voor andere diensten, zoals sneller internet.

Een woordvoerster laat weten dat klanten een test kunnen doen als zij twijfelen aan de aansluiting. “Als je naar kanaal 14 gaat op je televisie en er verschijnt Ziggo Sport in beeld, dan is het signaal al digitaal en hoeft er niets meer te gebeuren.”

De klanten die nog geen digitale aansluiting hebben, worden in aanloop naar 23 maart meermaals geïnformeerd door middel van een mail of brief. “Enkele dagen voordat we definitief overgaan, komt er een tekst in beeld met de uitleg hoe klanten de overstap naar digitaal alsnog kunnen maken, om te voorkomen dat het beeld op zwart gaat", aldus de woordvoerster. 

De regio’s Den Bosch, Oss en Bernheze ontvangen al sinds begin december vorig jaar alleen maar het digitale signaal op hun televisie. Aan het eind van dit jaar stopt de aanbieder in heel Nederland ook met het analoge radiosignaal.