advertentie Banner Trined

Udenaar zet beelden en geluidsfragmenten vandalen online

De eigenaar van een auto die vrijdag vernield is in Uden, heeft zondagavond camerabeelden en geluidsfragmenten van de daders op Facebook gezet.

Het gaat om vier jongeren die vrijdagavond een auto in de straat Jonkerveld vernielden. Eigenaar Roy Stevens liet eerder al weten dat hij de jongens tot zondagavond 18.00 uur zou geven om zich bij hem te melden. Dat hebben ze niet gedaan en dus plaatste Stevens geluidsfragmenten en camerabeelden waar de jongens op te zien en te horen zijn, op Facebook.

“Tot op heden heeft nog niemand zich gemeld”, laat hij weten. “Daarom plaats ik bij deze een gedeelte van het videomateriaal, deze en de rest van de beelden zullen ook gedeeld worden met de politie.”

Aangifte
Een van de fietsers gooide die vrijdagavond rond 23.00 uur een bierflesje door de achterruit. De schade bedraagt rond de 375 euro. Stevens gaat ook aangifte doen bij de politie. 

Nadat een mede-inwoner van Uden het Facebookbericht deelde, kwamen er meer meldingen boven tafel. De jongens hebben vermoedelijk niet alleen toegeslagen bij de auto van Stevens. Er kwamen reacties van inwoners van Jonkerveld, Hofstukken en Rentmeestershoef.