advertentie Banner SNLR.nl

Udens College stimuleert gezonde leefstijl

Het Udens College VMBO heeft onlangs de tweede prijs gewonnen in de strijd om de Inspiratieprijs Gezonde School 2019. 

De school moest met een inspirerend idee komen om te werken aan een gezonde leefstijl op school.

Het Udens College kreeg de prijs voor de inzet van de gezondheidsapp, waarbij leerlingen punten kunnen verdienen als ze op een manier bijdragen aan bewustwording van een gezonde leefstijl. De app is onderdeel van de ‘Gezonde School Challenge’.

Het Udens College organiseert al jaren bewustwordingsactiviteiten voor de week van de gezonde school. Het thema gezondheid blijft ook voor jongeren belangrijk. “Als we kijken naar de landelijke tendens, dan sporten jongeren nu minder, zitten ze meer en ervaren ze meer stress als ze ouder worden. Ook kan de individualisering in de maatschappij onder jongeren eenzaamheid veroorzaken”, aldus Bas de Gier van het Udens College.

Schoolontbijt
Ruim 600 leerlingen van de school deden donderdag mee aan het Nationaal Schoolontbijt, waar Brusklasleerlingen voor het eerst aan deelnamen. “Gezondheid is niet alleen sporten. Het gaat ook over voeding. Tegenwoordig is allerlei lekkers en fast food makkelijk gepakt. We hebben een verantwoordelijkheid leerlingen iets mee te geven over gezondheid. Dat doen we in de lessen al regelmatig, maar ook in projecten en initiatieven zoals deze”, aldus De Gier.