advertentie Banner SNLR.nl

Udens toprestaurant Oonivoo behoudt Michelinster

Het is nog vroeg in de middag, maar nu al kan de champagne opengeknald worden bij restaurant Oonivoo. De zaak in het centrum van Uden mag haar Michelinster voor het tweede jaar houden.  

Het was maandag voor veel restaurants en chefkoks een spannende dag, want in Amsterdam werd bekend wie er een vermelding krijgt of behoudt in de Michelingids: de belangrijkste onderscheiding in de kokswereld. Oonivoo wist de ster vorig jaar binnen te slepen en was daarmee meteen het eerste sterrenrestaurant in de gemeente Uden. 

Tekst gaat verder onder de video 

Werkwijze
"We zijn heel blij dat we hem hebben behouden en dat het nogmaals wordt gewaardeerd wat we doen," vertelt bedieningsmedewerker Ivo van Nunen enthousiast. Nadat het restaurant vorig jaar onderscheiden werd, zijn de medewerkers naar eigen zeggen niet anders gaan werken dan normaal om de ster te behouden. "We zijn doorgegaan met koken zoals we toen deden," vertelt kok Daan van Schijndel. "We kunnen wel veel gaan veranderen, maar hebben juist hiervoor de ster gekregen. Wel proberen we de focus te blijven houden en streven we elke dag naar beter." 

'Niet bezig met een tweede ster'
In totaal zijn er nu 111 sterrenrestaurants in Nederland, waarvan twee zaken de hoogst mogelijke beoordeling hebben en zeventien restaurants een tweesterrenkwalificering. In die laatste twee categorieën waren er dit jaar geen nieuwkomers. Op een tweede ster rekende het Udense restaurant ook niet. "We gingen niet van een tweede ster uit en daar waren we ook niet mee bezig. We waren vorig jaar al dankbaar dat we een ster hebben gekregen en zo zijn we doorgegaan", aldus Ivo van Nunen.