advertentie Banner SNLR.nl

Udens Vùrvoejere 'eigenlijk één groot festival'

Prins Porcellus opende op zaterdag samen met de kersverse Jeugdprins Porcus Ties Woltring en hun Adjudanten het nieuwe 'Vùrvoejere' aan de Udense markt. 'Vanaf nu is Carnaval écht begonnen!'

Carnaval begint natuurlijk officieel pas op de elfde van de elfde. Maar als het aan de 54e prins van de Knoerissen ligt, is met 'Vùrvoejere' Carnaval begonnen. 

"Het is echt een supergezellig feest. We hebben natuurlijk bier, en een heerlijk varkentje op het spit zodat er ook aan de inwendige mens gedacht wordt. Het doet me echt goed om iedereen hier te zien, bijna alsof we op een festival zijn", lacht Prins Porcellus Thijs Vonk. 

De Prinsen en hun Adjudanten kwamen rond zes uur het podium op om de eerste editie officieel te openen. Het halfvolle plein, aangemoedigd door de carnavalsmuziek, was rond die tijd net aan het opwarmen. Net als in februari, was het tijdens 'Vùrvoejere'  namelijk al echt winters weer. 

De rest van de avond stond in het teken van het grote festival, met onder andere de Chief Cherry Bigband, de Leuk da ge d'r band en DJ Color Notes.