Udense Anjerstraat verandert in 'Oranjerstraat'; 'Het is gewoon gezellig'

De Anjerstraat in Uden is volledig oranje versierd vanwege het aankomende EK Voetbal. De bewoners zijn helemaal klaar voor het toernooi. "We gaan gewoon winnen."

Zaterdag vroeg in de ochtend stropen buurtbewoners hun mouwen op om de straat te versieren. Vier uur later hing de straat vol met oranje vlaggen en andere versiering. "Ik vind het een heel mooie straat", zegt Kirsten Goossens, die hielp met het versieren van de straat. "We doen dit al sinds 1992. Nu is weer het EK dus hebben we alles weer versierd", zegt bewoner Meike van den Elzen.

(Tekst loopt verder onder afbeelding)

Doordat Nederland het EK van 2016 en het WK van 2018 miste, is het zeven jaar geleden dat de straat voor het laatst versierd was. In de tussentijd zijn nieuwe mensen in de straat komen wonen en de meeste bewoners doen mee met versieren. "We hebben gewoon briefjes in de bus gedaan wie er mee wil doen", zegt Van den Elzen.

In de Anjerstraat, of beter gezegd 'Oranjerstraat', is er veel vertrouwen in het Nederlands elftal. "Op toernooien begint Nederland vaak matig, maar we worden steeds beter", zegt Piet van Gemert. "Ik hoop dat nu hetzelfde gebeurt, dan komen we in de finale."