advertentie Banner Trined

Udense bedenkt opvolger van knuffelberen voor het raam: de gluurpiet

Tijdens de eerste coronagolf werd er door kinderen een knuffelberenjacht gehouden. Nu, in de tweede golf, heeft Els Rooijakkers daarvoor een opvolger verzonnen: de 'gluurpiet'.

Geen knuffelbeer, maar een piet achter het raam. Dat is het sympathieke idee van Els Rooijakkers uit Uden. In maart was vanuit Australië en het Verenigd Koninkrijk het initiatief van de 'berenjacht' overgewaaid naar Nederland.

En nu is er dus het idee van Rooijakkers voor de gluurpiet, een opvolger van de knuffelberen. "Ik vind het een leuk idee om na de beren voor de ramen nu iets van Sint en Piet te doen. Dan kunnen de kinderen daar ook weer naar gaan zoeken", aldus Rooijakkers.

Ze deed daarom een oproep op de Facebookpagina 'Je bent pas een Udenaar...' en die oproep heeft zijn vruchten afgeworpen: "Het ging mij eigenlijk alleen maar om het idee, maar ik krijg nu veel aanvragen voor de gluurpiet."

Volgens Rooijakkers zullen er over een aantal weken ook gluurpieten gaan verschijnen bij verzorgingshuizen in Uden en Volkel.

De gluurpieten kosten 3 euro per stuk en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Ze zijn te bestellen door middel van een PB op Facebook naar Els Rooijakkers.