advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Udense burgemeester leest voor in bibliotheek

Burgemeester Henk Hellegers leest woensdagochtend voor aan kinderen uit het boek 'Moppereend' in de bibliotheek in Uden. Aanleiding is de start van De Nationale Voorleesdagen.

De Nationale Voorleesdagen duren van 22 januari tot en met 1 februari. Doel is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen ½ en 6 jaar. De organisatie wil met de campagne de voordelen van voorlezen benadrukken. Voorlezen zou een positief effect hebben op de woordenschat, spelling, tekstbegrip, een beter begrip van de wereld en de band versterken tussen de ouder en kind.

Moppereend

Tijdens alle activiteiten staat een boek centraal, namelijk 'Moppereend' van Joyce Dunbar. De hoofdpersoon in dit verhaal gaat van mopperig naar extreem chagrijnig. Andere dieren die haar proberen op te vrolijken of mee willen laten doen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven Moppereend groter en groter tot het een gigantische zwarte wolk is geworden.