advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Udense Celine Rae hard op weg naar plek in Top40: 'Een middelvinger naar alle pesters'

Celine Rae uit Uden maakt al haar leven muziek, maar van een plek in de Top40 durfde ze niet te dromen. Tot nu, want haar nieuwe nummer Do Better, staat in de stemlijst voor de Tipparade en daarmee komt het echte werk wel heel dichtbij.

Al op jonge leeftijd wist Celine Raijmakers (25) dat ze de muziekwereld in wilde. Als klein meisje stond ze met een microfoon in haar hand te zingen en later leerde ze piano, gitaar en drums spelen én produceren. De afgelopen vijf jaar bracht Rae al verschillende nummers uit en trad ze op bij lokale radiostations, maar nooit kwam het zo ver als nu. "Ik scrolde door Google en toen zag ik opeens dat ie in de stemlijst van de top40 stond. We staan gewoon tussen Snelle en Maan. Ik heb toen heel even geschreeuwd. Echt heel cool."

Lees verder onder de video

Pestverleden

Vorige week stond het nummer, dat 28.000 views heeft op YouTube, nog op plek 21, twee weken later op plek 7. Dat ze juist met dit nummer nationale bekendheid krijgt, maakt haar trots. Do Better gaat namelijk over gepest worden, iets waar ze zelf over mee kan praten en anderen mee wil inspireren. "Mensen zeiden dat ik niet kon zingen. Dat heeft een deuk opgeleverd in mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld. Hiermee wil ik zeggen: geef niet op, ook al zeggen mensen dat je dat wel moet doen." Dat ze nu in deze lijst staat, voelt voor haar dan ook een beetje als een middelvinger naar haar pesters. "I will do better, nou I kind of did," lacht ze.

Album en optredens

Iedere donderdag verschijnt de nieuwe Tipparade (de lijst met kanshebbers voor de echte Top40) en met genoeg stemmen zou het zomaar zo kunnen zijn dat Do Better daarin komt te staan. Wat er ook gebeurt, voor de Udense is dit in ieder geval een mooi begin voor de rest van haar zangcarrière. "Het stopt hier niet. Er komen nog meer nummers aan en ik wil een album of EP uitbrengen dit jaar. En ik hoop dat we deze zomer op festivals en poppodia kunnen gaan spelen. Dus there is much more to come."