Christa van de Langenberg (22) lijstduwer voor de Tweede Kamer

Ze is met haar 22 jaar een van de jongste kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen: Christa van de Langenberg. In maart 2021 kan er op haar gestemd worden, want ze is lijstduwer op de zogeheten staartlijst van het CDA. Van de Langenberg is geboren in Nistelrode en woont in Uden.

Eerder dit jaar werd Van de Langenberg al benoemd tot burgerraadslid van de Udense gemeenteraad en nu staat ze op nummer 22 van de CDA-kandidatenlijst. Het betreft wel een staartlijst - een aparte kandidatenlijst die het CDA voor iedere regio heeft - en dus kan er alleen in Oost-Brabant op haar gestemd worden. 

Betrokken in de regio

Een droom die uitkomt, zo beschrijft de 22-jarige haar kandidaatstelling. Van de Langenberg is al sinds haar dertiende politiek actief en nam destijds deel aan de politieke organisatie G1000. Sinds vorig jaar is ze burgerraadslid voor het CDA Uden-Landerd.

Christa is bij meerdere Udense initiatieven betrokken. Zo beheert ze het Instagram promotieaccount @GemeenteUden en is ze sinds zeven jaar actief als vrijwilliger voor de Udense Slabroekweek. Op Eerste Paasdag organiseerde ze, samen met entertainer Niels Swinkels, een concert in de torens van de Petruskerk. Ook ontmoette ze recent koning Willem-Alexander, door haar bijdrage aan het reizend Coronadagboek, dat hij in 't Handelshuys in Uden in ontvangst nam.