Udense gaat opnieuw voor het vierdaagsekruisje

Daisy Petrona uit Uden heeft zich de afgelopen tijd goed voorbereid op de Nijmeegse vierdaagse. Ze is er klaar voor om dinsdag te starten.

Voor haar is het de tweede keer dat ze deelneemt aan de Nijmeegse wandeltocht. Vorig jaar moest ze gedwongen stoppen. “Ik kreeg donderdag last van mijn scheenbeen en dat werd zo erg dat ik ’s nachts bijna niet heb geslapen en volgende ochtend niet kon starten”, vertelt Petrona. “Dat was natuurlijk erg balen, dat je uitgerekend de laatste dag niet kunt lopen”.

Dat was voor haar de reden om ook dit jaar mee te doen aan de vierdaagse. Opnieuw gaat ze voor de 40 km tocht. “Ik ben bij een sportfysiotherapeut onder begeleiding. Hij heeft mij laten inzien dat ik snel loopritme heb. Normaal gezien is dat geen probleem, maar als je vier dagen 40 km moet lopen is dat een hele andere belasting op je spieren. Ik heb mijn looptempo aan moeten passen van 7 km/u naar 5 km/u”.

Luister naar je eigen lichaam!

Daisy Petrona

“Meelopen in een groep is natuurlijk erg gezellig, maar je kunt het beste je eigen tempo lopen. Ik loop alleen en klets natuurlijk ook gezellig onderweg, maar ik luister naar mijn eigen lichaam en bepaal mijn eigen tempo”, geeft Petrona mee als tip aan alle wandelaars.

advertentie

Lees ook deze artikelen