advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Udense Jens van den Akker eSports-talent Feyenoord

Jens van den Akker (14) is toegevoegd aan de eAcademy van voetbalclub Feyenoord. Dit houdt in dat de e-sporter uit Uden de kans krijgt om e-sporter van Feyenoord te worden.

Van den Akker speelt het voetbalspel FIFA. Online speelde hij diverse toernooien van Feyenoord die hij allemaal won. Op die manier werkte de Udense voetballer van UDI’19 J016-1 zichzelf in de kijker bij de club uit Rotterdam.

Professionele voetbalclubs richten zich al een tijdje niet meer alleen op voetbal op het veld. Zo hebben veel betaald voetbalclubs ook een e-sporter in de arm genomen om ook op gebied van gaming met andere clubs de strijd aan te gaan om het kampioenschap. Zo is in 2016 de gamecompetitie eDivisie begonnen, de gamevariant van de Eredivisie.

Van den Akker geeft op Instagram aan blij te zijn om voor Feyenoord te mogen gamen. “Ik ben supertrots dat ik eindelijk bekend mag maken dat ik het nieuw eSports-talent ben van Feyenoord! Het was mijn droom om ooit voor Feyenoord te spelen. Nu krijg ik de kans als eSports-talent!”