advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Udense kunstenaar brengt religie en influencers samen in tentoonstelling #Blessed

Waar religie steeds meer verwaterd in onze samenleving, wordt de invloed van beroemdheden steeds groter. Dat inspireerde kunstenaar Mathijs Vissers uit Uden voor de nieuwe tentoonstelling #Blessed, die sinds maandag te bekijken is in museum Krona.

Met de tentoonstelling wil de kunstenaar bezoekers uitdagen na te denken over hedendaagse aanbidding. Zo trekt hij in zijn schilderijen vergelijkingen tussen beroemdheden van nu en patronen in religie. Ook wordt er gekeken naar de manier waarop dit gebeurt en komen platformen van aanbidding aan bod zoals YouTube.

Voor Vissers is dit zijn eerste individuele museum tentoonstelling en tegelijkertijd een soort thuiskomen. Zijn kunstwerken gaan het hele land door maar waren nog nooit in zijn woonplaats Uden te zien. Junior conservator Sid Pubben is enthousiast: "In de kleurrijke werken worden niet alleen historische thema’s met een hedendaags fenomeen gekruist, maar combineert Vissers tevens de schilderkunst met moderne, digitale technieken. Daarmee passen ze perfect bij ons vernieuwde museum," zo vertelt hij. "Zelfs als je de beroemdheden niet kent, prikkelen de onderwerpen en kunnen ze leiden tot interessante discussies."