Udense tennisvereniging LTC klaar voor padel

De vloer moet er nog in, maar dan zijn de vier padelbanen af en valt deze populaire sport ook bij tennisvereniging LTC in Uden te beoefenen.

Bij de tennisvereniging maken twee 'gewone' tennisvelden plaats voor vier padelbanen. "Ik vind het heel leuk. We hebben er lang op moeten wachten", zegt Jim van der Veen. Hij is lid van de club en kijkt ernaar uit om padel te spelen.

"Bij de vereniging was er de afgelopen jaren veel vragen naar padel", zegt bestuurslid Jean-Louis van der Veen. Aanvankelijk dacht Van der Veen dat Padel een hype was, maar later kreeg de vereniging door dat padel toekomst heeft.

Vier banen

Zoveel toekomst zelfs dat de club niet één, maar direct vier padelbanen laat aanleggen. "De meeste verenigingen hebben achteraf gezien de fout gemaakt door met twee padelbanen te beginnen en er dan nog twee banen bij willen hebben. Toen hebben wij gezegd dat we vier banen willen", legt vrijwilliger Olaf Jansen uit.

Door de aanleg van padelbanen verdwijnen twee van de veertien tennisbanen. Volgens Van der Veen gaat de club deze banen tijdens de drukke avonduren missen. "Maar we verwachten ook dat een deel van de leden die nu tennist gaat padellen."

Volgens planning moeten de vier padelbanen maandag 7 juni klaar zijn. Waarschijnlijk heeft het afronden van de baan nog wat extra tijd nodig.