advertentie Banner SNLR.nl

Udense YouTube-ster Nikkie de Jager: 'Ik ben transgender'

Make-up artist en YouTube-icoon Nikkie de Jager (25) uit Uden heeft maandagavond onthuld dat ze transgender is. In een video vertelt ze dat ze geboren is als man en er nu voor uit wil komen. 

"Ik kan bijna niet geloven dat ik dit vandaag de dag tegen jullie ga vertellen, maar het is tijd om het te laten gaan en echt vrij te zijn," zo begint ze de video. "Vanaf mijn geboorte dacht ik altijd dat ik een meisje was en ik deed alleen maar meisjesachtige dingen. Mijn ouders dachten dat ik gay was, of dat er misschien iets anders aan de hand was. En dat laatste bleek het geval." 

Transitie
Op haar veertiende startte de beroemde vlogger met hormonen en vijf jaar later was ze volledig getransitioneerd tot vrouw. Gedurende die periode maakte ze al video's voor YouTube en volgens haar voelt het nu dan ook als een verlichting om het eindelijk te kunnen vertellen. "Je hebt geen idee hoe bevrijdend dat voelt. Dat ik al elf jaar lang mijn channel heb en het er nu eindelijk uit is."

Chantage
Nikkie vertelt in de video ook dat een van de redenen om het nu openbaar te maken is, dat ze gechanteerd werd. "Mensen wilden mijn verhaal lekken aan de pers, omdat ik volgens hen loog. Maar dat is niet waar. Het laatste wat ik wil is dat jullie me niet meer vertrouwen, want 'at the end of the day' ben ik nog steeds Nikkie. Jullie hebben me altijd gesupport en ik hoop dat jullie er vandaag meer dan ooit voor me zijn," besluit ze. "Vandaag is de dag gekomen dat ik vrij ben en mezelf kan zijn, eindelijk!"