advertentie Banner SP Website

Udense Yvonne verkoopt knuffeldieren en schenkt de opbrengst aan het goede doel

De Udense Yvonne Tegelaar zet zich in voor ernstig zieke kinderen en dieren met de verkoop van knuffelhondjes. Een deel van het bedrag gaat naar een goed doel dat je zelf kiest.

Tegelaar startte met de actie om goede doelen in coronatijd te steunen. Ze vertelt: "Veel goede doelen hebben ieder jaar acties zoals hardloopruns en dat mag nu allemaal niet meer. Daarom bedacht ik om me zo in te zetten en toch iets te doen." 

De goede doelen zijn: Make a Wish Nederland, Het Ronald McDonald Kinderfonds, de CliniClowns en de Dierenbescherming.  Tegelaar bedacht het idee al voordat het coronavirus in Nederland was. Ze wil vooral de zieke kinderen steunen. “Een kind hoort eigenlijk gewoon een zorgeloze jeugd te hebben en te kunnen genieten van zijn leven. Heel veel kinderen hebben nog niet eens geleefd. Ze kennen alleen maar het ziek zijn”, aldus Tegelaar.

(Tekst loopt door onder de video)

Zorgactie

De Udense is nu bezig met een plan om alle mannen en vrouwen die zich inzetten in de strijd tegen corona een buddy te geven als steun, omdat een echte omhelzing niet mag. Haar ambitie is om al het personeel in de zorg en bij de GGD een knuffelhond te geven. Het zou gaan om minimaal tienduizend hondjes. 

Tot nu toe heeft Yvonne Tegelaar vijftig Buddy's verkocht. De knuffeldieren zijn te bestellen via www.goededoelenknuffel.nl