advertentie Banner Trined

UDI'19 gaat voor wereldrecord penalty schieten

De Udense voetbalclub UDI'19 gaat een poging doen om het wereldrecord penalty's schieten te verbreken. Tijdens de zogenoemde 'Penalty Killer' op 19 april moeten in twee uur tijd zoveel mogelijk voetballers een strafschop nemen. 

Om het record in handen te krijgen, schiet iedere deelnemer allereerst vijf penalty’s tegen een keeper uit dezelfde leeftijd. Schiet diegene alle strafschoppen raak, dan gaat deze door naar de volgende ronde. Uiteindelijk komen daar vier winnaars uit die de titel Penalty Killer zullen krijgen en een ereprijs na afloop.

svTOP
Het huidige wereldrecord penalty's schieten staat op naam van svTOP. Die club staat sinds 2017 in het Guiness World Records Book met 2475 geschoten strafschoppen. In dat geval ging het om zo veel mogelijk penalty's in 24 uur. 

Aanmelden
De recordpoging staat gepland op 19 april om 19.30 en wordt uitgevoerd onder toeziend oog van notaris mr. E.J.W.M Van Egeraat. De club is nog op zoek naar deelnemers. Iedereen mag aan de recordpoging meedoen en inschrijven als team is ook mogelijk.