UDI’19 start vol goede moed aan de competitie

In de twee seizoenen dat Lodewijk de Kruif hoofdtrainer was van UDI’19 werden beide competities vroegtijdig afgebroken door corona. Nu hoopt hij op een mooi derde seizoen.

“Jazeker hebben we er zin in”, zegt de trainer die eerder bij onder andere NEC gewerkt heeft. “Ik denk dat iedereen hier naar snakt”, doelt hij op de start van de competitie.

Voorbereiding

De Udenaren hebben in de voorbereiding vijf wedstrijden gewonnen. Alleen de eerste oefenwedstrijd tegen Blauw Geel’38 uit Veghel werd verloren. “We hebben een redelijke voorbereiding gehad. In eerste instantie was het belangrijk om niet van de ene in de andere blessure te vallen. We hebben de groep aardig fit kunnen houden en veel spelers flink wat minuten kunnen geven.”

“Als je vijf van de zes wedstrijden wint, heb je het goed gedaan”, vult aanvoerder Tufan Koca aan. Koca behoort tot het kleine groepje spelers van de selectie dat ouder is dan 26 jaar. Hij heeft het afgelopen seizoen een periode niet mogen trainen met de groep. “We waren met een man of vijf à zes. Wij hebben apart getraind. Dat was lastig, maar gelukkig was het een korte periode."

Nieuwkomers

Dennis Janssen is samen met Metin Alkir en Jaouad Chraou een van de nieuwkomers bij UDI. “UDI heeft uitgesproken bovenin mee te willen doen. Ik hoop daar een steentje aan te kunnen bijdragen met mijn ervaring dat ik kan overbrengen op de jonge jongens”, zegt Janssen, die overkwam van De Treffers uit Groesbeek.

(Tekst loopt verder onder video)

UDI’19 heeft niet hetzelfde budget als ploegen die strijden om het kampioenschap, maar toch hoopt De Kruif bovenaan mee te doen. “We hebben de ambitie om een voet tussen de deur te krijgen bij die bovenste ploegen en om te kijken of we daar voor een verrassing kunnen zorgen.”

(Tekst loopt verder onder afbeelding)

Zondag wacht de eerste horde tegen RKSV Nuenen, op een papier een mindere tegenstander in de hoofdklasse. “Het wordt zeker een leuke pot, Nuenen heeft een aardige ploeg”, aldus Koca. “Vorig seizoen hebben ze het ons aardig lastig gemaakt.”

Nuenen is een ploeg met goed verzorgd voetbal. Ik kijk graag naar zo’n ploeg.

• Lodewijk de Kruif

De Kruif verwacht een zware middag. “Nuenen is een ploeg met goed verzorgd voetbal. Ik kijk graag naar zo’n ploeg. We zullen ons goed moeten voorbereiden om Nuenen te verslaan, maar daar gaan we wel vol voor uiteraard.”

Een samenvatting van de wedstrijden UDI’19 – RKSV Nuenen is maandag te zien in Dtv Sport.