Discussie over toekomst Brabanthallen

In de Knillispoort in Den Bosch wordt op 2 november een openbare vergadering gehouden over de toekomst van de Brabanthallen.

De Brabanthallen is in het bezit van de gemeente Den Bosch en particulier ondernemer Libema, maar de gemeente wil zich terugtrekken uit deze samenwerking. Libema mag voor 7,35 miljoen het evenementencomplex overnemen en neemt dan ook de exploitatie over. Daarentegen blijft de grond wel eigendom van de gemeente, maar Libema mag dit pachten voor 1 euro per jaar.

De bedoeling van de particulier ondernemer is om de Brabanthallen dan uit te breiden. Zo moeten er onder meer 900 parkeerplaatsen komen op de grond die ze huren van de gemeente en wegontsluitingen aangelegd worden. Dit plan moet zo’n 12,5 miljoen euro kosten.

In de ogen van discussiepanel Knillis is dit echter een ouderwets plan en voldoet dit niet aan de eisen van de toekomst. Zo kan er volgens hen beter gekeken worden naar mogelijkheden om de grond te gebruiken voor woongelegenheid. Daarnaast zijn volgens Knillis parkeerplaatsen overbodig door de aanwezigheid van onder meer het NS-station op 10 minuten loopafstand. Bovendien zouden de bijna duizend auto's drukte, uitstoot en lawaai veroorzaken. 

Of Libema ook daadwerkelijk kan uitbreiden is nog maar de vraag. In december komt het plan in de gemeenteraad en dan moeten nog verschillende procedures doorlopen worden.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen