Uitbreidingsplan golfpark The Duke in Nistelrode moet aangepast worden

Dassen schoppen het uitbreidingsplan van golfpark The Duke in Nistelrode in de war. Omdat bij hole 5 een dassenwissel en vluchtburchten werden gevonden, mag daar geen uitbreiding komen, stelt de gemeente Bernheze.

De bedoeling van The Duke is om vier holes uitdagender te maken, zodat de baan beter geschikt wordt voor wedstrijden. Bij twee van die holes (5 en 10) moet een stuk grond dat nu nog openbaar bos is plaatsmaken voor golfterrein. Daar was veel weerstand tegen, onder andere van wandelaars en buurtcollectief de Hooge Vorssel. Zij zagen weer een stukje natuur en ruimte om te wandelen verloren gaan. In totaal kwamen er 112 zienswijzen over het uitbreidingsplan binnen.

Wandelpad in ere houden, maar wel omleggen

De gemeente zegt er alles aan te doen om het wandelpad zoveel mogelijk in stand te houden. Echter, doordat hole 10 wordt uitgebreid, zal het wandelpad eerder afbuigen en niet meer over de hole, maar om de hole heen gaan.

Compensatie

Wethouder Peter van Boekel geeft aan dat de gemeente met de provincie in overleg is om een compensatie voor de verloren stukjes natuur door de uitbreiding binnen de eigen gemeente in te zetten. "Dat geld zou ingezet kunnen worden om verdrogingsproblematiek in de Maashorst tegen te gaan", geeft Van Boekel aan.