advertentie Banner SNLR.nl

Uitglijder TOP Oss in Almere

TOP Oss heeft op bezoek bij Almere City FC niet het niveau gehaald van vorige week. De 3-0 eindstand weerspiegelt de juiste verhoudingen.

TOP Oss begon in Almere met dezelfde elf spelers als tijdens de overwinning van vorige week op FC Eindhoven. Na vier minuten werd Damien Perquis gepasseerd. Twee keer hield hij een inzet van Almere tegen, maar op de poging van Thomas Verheydt had hij geen kans. De Ossenaren waren erg slordig en vochten in de eerste helft om kansen te creëeren. In het Yanmar Stadion was het vooral de thuisploeg die tot kansen kwam. Bij de rust mocht TOP blij zijn dat het slechts 1-0 was.

Na de pauze drong TOP meer aan en was het Almere dat ook steeds meer moeite kreeg met het natte veld. Doelman Smits hield de thuisploeg op de been. Daarna verdween de bal aan de andere kant in het doel. Nick Venema werd weggestuurd. De spits werd niet aangepakt en zo was het een simpel klusje om de 2-0 voorsprong op het bord te zetten.

Daarna is TOP niet meer bij het doel van Smits geweest. Lorenzo Piqué maakte een overtreding, waarna een penalty volgde. Perquis stopte de zwak ingeschoten strafschop van Venema. Uit de corner die volgde was het wel raak. Via Piqué belandde de bal over de doellijn. De nederlaag van TOP staat fel in contrast met het goede spel van vorige week.

Almere City FC 3 - 0 TOP Oss
Opstelling Almere City FC: Joshua Smits, Radinio Balker, Faris Hammouti, Damon Mirani, Delvechio Blackson, Anwar Bensabouh, Youri Loen, Ricardo Kip, Thomas Verheydt, Nick Venema en James Efmorfidis
Opstelling TOP Oss: Damien Perquis; Dennis Hettinga, Rick Stuy van den Herik, Lorenzo Piqué, Niels Fleuren; Sjoerd Overgoor, Lion Kaak, Hennos Asmelash; Philippe Rommens; Cas Peters en Giovanni Büttner
Invallers TOP: Olivier Rommens, Cihat Celik, Danzell Gravenberch
Gele kaarten TOP: Stuy van den Herik, Piqué
Doelpunten: Verheydt, Venema (Almere City) en een eigen doelpunt van Piqué (TOP Oss)

Verdediger Dennis Hettinga zag dat zijn team niet scherp was