advertentie Banner SNLR.nl

Uitstel van waterschapsbelasting voor ondernemers

Ook waterschappen helpen getroffen ondernemers tijdens de coronacrisis.

Met een uitgebreid pakket aan maatregelen steunen ook de waterschappen ondernemers. Dit werd bekend gemaakt door de Unie van Waterschappen, MKB-Nederland en VNO-NCW.

Als ondernemers de waterschapsbelastingen niet kunnen betalen vanwege de crisis, krijgen ze uitstel. Verschillende waterschappen zetten zelfs de invorderingen van belastingen helemaal stil en facturen worden direct betaald. Opdrachtverlening en vergunningverlening aan bedrijven blijven zoveel mogelijk doorgaan.

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, is tevreden dat de waterschappen, na de banken en de pensioenfondsen, ook gewillig mee willen werken:  "Wij spreken met iedereen om te kijken wat we met elkaar kunnen doen om ondernemers een steuntje in de rug te geven nu het geld hard veel ondernemingen uitloopt, terwijl er niks binnenkomt."

Rogier van der Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen, zet alles op alles om het werk door te laten gaan: "Hierbij moet de gezondheid van medewerkers en andere betrokkenen natuurlijk altijd voorop staan, maar tot nu toe lukt het waterschappen goed om het werk te continueren.”