Uniek inkijkje in het nieuwe wijkcentrum ‘De Haard’ in de Ruwaard: ‘We hopen dat we snel open kunnen’

Het nieuwe wijkcentrum ‘De Haard’ in de Ruwaard zou begin april officieel worden geopend, maar dat gaat vanwege de werkzaamheden die er nog plaatsvinden niet lukken. Wel wil de organisatie alvast een inkijkje geven in het nieuwe wijkcentrum - ook wel wijkhuis - aan de Sterrebos.

Het wijkcentrum wordt de opvolger van D’n Iemhof. Dat pand was verouderd en er was behoefte aan een nieuw, modern onderkomen. De bouw van het nieuwe wijkcentrum is in maart vorig jaar gestart en er wordt dagelijks nog druk geklust in het nieuwe wijkhuis. Buurtbewoners hebben enkele dagen meegeholpen met het opknappen van oude meubels en het inrichten van enkele ruimtes. Er komen verschillende ruimtes waar buurtbewoners kunnen deelnemen aan activiteiten als biljarten, klussen, schrijven en spelletjes spelen.

Bekijk hier hoe het nieuwe wijkcentrum langzaam vorm begint te krijgen.  De tekst gaat verder onder de video. 

Ondanks dat er nog hard wordt gewerkt, kunnen vrijwilligers al gebruik maken van de keuken. Dagelijks koken zij maaltijden voor bewoners van Sterrebos die zij langs brengen. In de toekomst is het de bedoeling dat de bewoners van Sterrebos samen met andere buurtbewoners in het wijkcentrum kunnen eten. De organisatie van het wijkcentrum, ook wel team huis en haard genoemd, weet nog niet wanneer zulke activiteiten kunnen plaatsvinden. Dat hangt mede van de coronamaatregelen af. Toch organiseren zij van 10 tot en met 12 september open dagen voor de buurtbewoners. Het is de bedoeling dat de burgemeester het gebouw dan officieel opent.

Volgende week ziet u een uitgebreide reportage bij Dtv.