Update: Mega Trekkertrek Spektakel gaat toch niet door

Het Mega Trekkertrek Spektakel in Loosbroek op zondag 15 maart en het bijbehorende feest Los in Loosbroek op vrijag 13 maart zijn alsnog afgelast.

Donderdagochtend was de organisatie nog in de veronderstelling dat het evenement gewoon doorgang kon vinden. “We hebben woensdag overleg gehad met de gemeente. Ze hebben ons gebeld en verteld dat we gewoon door kunnen gaan”, vertelde organisator Jan Dobbelsteen toen. Aan het einde van de ochtend kwam alsnog het bericht dat het evenement op verzoek van de gemeente is afgelast.

"We hebben er alles aan gedaan om voor beide evenementen doorgang te laten vinden, maar op last van de gemeente moeten we het toch afblazen. Dit ondanks het feit dat de tenten al staan en we de nodige maatregelen getroffen hadden. We balen enorm en hopen op jullie begrip". schrijft de organisatie op Facebook. 

De organisatie verwachtte dat het evenement door het grote terrein van 45.000 vierkente meter dat het Mega Trekkertrek Spektakel waarop bezoekers gemakkelijk verspreid kunnen worden, gewoon door zou kunnen gaan. Wel gaf de organisatie vanochtend aan niet te hopen op verdere aangescherpte maatregelen. Dat zou betekenen dat het evenement geannuleerd moet worden. Dat laatste is aan het einde van de ochtend alsnog gebeurd.

advertentie

Lees ook deze artikelen