advertentie Banner SNLR.nl

Update Operatie Alfa: vijf nieuwe verdachten gearresteerd

De politie heeft dinsdag vier mannen en een vrouw opgepakt in het kader van Operatie Alfa. Vier van de vijf verdachten zijn familie van Martien R., het vermeende criminele kopstuk uit Oss. 

De 50-jarige vrouw uit Oss werd dinsdag aangehouden in haar woning op het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss. De 59-jarige man werd aangehouden in zijn woning op het kamp aan de Maasstraat in Lith. Hier werd ook de 25-jarige man uit Udenhout gearresteerd. Een 44-jarige man werd aangehouden in zijn woning in Helmond. Een ander 44-jarig familielid meldde zich later op verzoek van de politie op het bureau in Oss.

Een deel van de vandaag aangehouden personen wordt ook verdacht van vuurwapenhandel, vuurwapenbezit, witwassen en drugshandel.

Direct na de arrestaties van de vijf werd gestart met een uitgebreide doorzoeking van een woning en een loods in Helmond. Op beide kampen vonden geen nieuwe doorzoekingen plaats. Wel werd bij een woning aan de Koolzaadweg in Berghem, waar eerder al werd gezocht, beslag gelegd op enkele dure goederen. Het gaat daarbij onder meer om enkele meubels met een waarde van vermoedelijk tienduizenden euro’s. Eerder werd op de woning al beslag gelegd.

In het al langer lopende onderzoek naar een criminele familie in Oss werden op 13 november al drie mannen van 48, 55 en 26 jaar opgepakt. Op 25 november werden vervolgens vier verdachten op vijf verschillende locaties in Oost-Brabant en Belgie aangehouden.

De politie sluit nieuwe aanhoudingen in Operatie Alfa niet uit.