advertentie Banner SNLR.nl

Update RIVM: Twaalf nieuwe ziekenhuisopnames

Het aantal coronapatiënten uit onze regio dat is opgenomen in een ziekenhuis, is wederom toegenomen. De afgelopen 24 uur kwamen er twaalf opnames bij, wat het totaal op 571 ziekenhuisopnames brengt. 

Donderdag waren er nog 9 nieuwe ziekenhuisopnames, woensdag ging het om 19 gevallen en de dag ervoor 23. De dalende lijn wat betreft nieuwe ziekenhuisopnames zet dus door.

Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM. 

In onze regio

Het aantal ziekenhuisopnames is in zowel Den Bosch als Landerd gelijk gebleven; uit die gemeentes zijn respectievelijk 102 en 28 patiënten opgenomen (geweest). In Meierijstad is het aantal in de afgelopen 24 uur van 160 naar 165 opnames is gegaan. Ook in Oss is het aantal coronabesmettingen in het ziekenhuis met 5 toegenomen; daar staat de teller nu op 113 patiënten die in het ziekenhuis zijn (geweest). 

Zowel in Bernheze als in Landerd is het aantal ziekenhuisopnames met één patiënt gestegen in de afgelopen 24 uur. Daarvan zijn respectievelijk 76 en 87 inwoners opgenomen in het ziekenhuis.

In heel Nederland zijn er op dit moment minimaal 23.097 mensen positief getest voor het covid-19-virus. Dat zijn 1335 meer gevallen dan donderdag. Van die 23duizend besmettingen, hebben minstens 8.197 mensen in het ziekenhuis gelegen. Er zijn tot op het moment van schrijven in iedergeval 2.511 mensen aan (de gevolgen van) het virus bezweken in Nederland.

De cijfers van de afgelopen dagen passen volgens het RIVM nog steeds bij het beeld dat de verspreiding van het virus langzamer verloopt dan wanneer er geen maatregelen genomen zouden zijn. Omdat niet alle patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die in de rapportage genoemd worden. Volgens het RIVM is 11% van de coronameldingen in Noord-Brabant afkomstig van zorgpersoneel.