Update schietincident Brederostraat in Oss: man lichtgewond geraakt

Bij het schietincident op de Brederostraat in Oss van zondagavond is een 21-jarige Ossenaar lichtgewond geraakt aan zijn been. Een 24-jarige man werd aangehouden als verdachte maar werd maandagmiddag weer vrijgelaten, zo meldt de politie in een update. De tweede verdachte wordt nog gezocht.

De politie reageerde zondagavond rond kwart voor negen op een melding dat er in de straat werd geschoten. Bij aankomst waren alle betrokkenen verdwenen en waren er alleen nog omstanders op straat. Ze vertelden dat er eerst was gevochten op straat en dat er daarna schoten te horen waren. Een auto die was weggereden, werd door een van de omstanders klemgereden. De 24-jarige bestuurder werd aangehouden als verdachte maar is dus weer vrij en wordt niet meer verdacht. Bij de zoektocht naar de tweede verdachte werd zondagavond ook een politiehelikopter ingezet maar die persoon is nog niet gevonden.

'Gericht geschoten'

Bij het schietincident werd volgens de politie gericht geschoten. Het beoogde doelwit werd niet geraakt, een metgezel van hem wel. De 21-jarige Ossenaar meldde zich zondagavond op het politiebureau met verwondingen aan zijn been. De man op wie werd geschoten is dezelfde avond ook nog gesproken door de politie. Hij verscheen op de plaats delict waar toen een uitgebreid onderzoek werd gehouden. 

Mensen die meer informatie hebben over wat er precies is gebeurd, kunnen bellen naar 0900-8844.