Van achter een tafeltje een frietje bestellen

Een rondje door het centrum van Oss laat zien dat horecaondernemers er ook het beste van proberen te maken.

Veel zaken zijn als maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus tot en met 6 april gesloten. Aan de Heuvelstraat is cafetaria Kees Kroket wel open. Niet zoals normaal, maar wel van 12.00 tot 17.00 uur.

De automaten om een kroketje of bamischijf te trekken zijn buiten werking en binnen eten mag ook niet. Maar afhalen wel. Daarom is de ingang gebarricadeerd met tafeltjes van waarachter klanten kunnen bestellen. Op de tafels staat een apparaat om met pin te betalen. 

Op alle winkels hangen briefjes waarop aangepaste openingstijden staan. Veel winkels zijn alleen nog open tussen 13.00 en 17.00 uur. Ook worden coronamaatregelen aangegeven zoals liefst pinnen en betaal je met cash doe dat dan zonder handcontact. 

Bij De Visscher visspecialiteiten aan de Walstraat in Oss zijn de tafeltjes weggehaald uit de zaak. "Gelukkig kunnen mensen hier nog afhalen. Maar het is wel moeilijk in te schatten nu hoeveel ik moet aanschaffen omdat je echt geen idee hebt hoeveel klanten er komen", zegt een medewerker.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen