advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

NOS

Van Bergen scoort tegen Ajax, maar laat kans op meer liggen

Mitchell van Bergen zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn wedstrijd met SC Heerenveen tegen Ajax, zondagmiddag. De Osse vleugelspits opende de score, maar miste later een enorme kans en viel geblesseerd uit. Ajax won met 1-2.

De 21-jarige Van Bergen opende in de 27e minuut van de wedstrijd de score, door strak binnen te schieten na een dribbel aan de rechterflank: 1-0. Die voorsprong hield nog geen tien minuten stand. Dušan Tadić schoot de ruststand op het bord vanaf de stip, na schlemielig hands van Jean Paul van Hecke.

In de tweede helft kreeg de Ossenaar een enorme mogelijkheid om Heerenveen wederom op voorsprong te schieten. Oog in oog met Ajax-doelman Kjell Scherpen faalde hij, na een mooie pass van Joey Veerman. Het was het laatste wapenfeit van Van Bergen. In de 75e minuut ging hij geblesseerd naar de kant.

Ajax favoriete tegenstander

Met zijn doelpunt zondagmiddag, maakte Van Bergen zijn reputatie tegen Ajax waar. Sinds het seizoen 2018-2019 was er geen andere speler betrokken bij meer goals tegen de Amsterdammers dan Van Bergen. Hij scoorde al drie keer tegen de landskampioen, en gaf twee assists.

Van Bergen is na de winterstop regelmatig basisspeler bij de Friezen en scoorde dit seizoen vier keer in 30 wedstrijden.