Van de Bossche naar de landelijke politiek: "Veel lokale problemen vragen om een landelijke oplossing"

Nu is hij nog bestuurslid bij de Bossche PvdA, maar als het aan de 23-jarige Stan Peters ligt, zit hij volgend jaar in de Tweede Kamer.

Mocht Peters inderdaad op de kandidatenlijst van de PvdA komen, dan wil hij zich inzetten voor jongeren. "Ik zie het ook bij mijn vrienden. Jongeren zijn eigenlijk nog nooit zo onzeker geweest over de toekomst als nu. Ze zitten met torenhoge studieschulden, tijdelijke contracten, en daar komt nu dan ook nog corona bovenop. Bovendien zijn ze slecht vertegenwoordigd in de politiek; het jongste Kamerlid is 29 jaar oud!"

De krapte op de woningmarkt, onzekerheid op de arbeidsmarkt en torenhoge studieschulden voor jongeren zijn onder andere pijlers waar Peters zich op wil gaan richten. "Ik kijk er erg naar uit om dit soort onderwerpen aan te pakken in de landelijke politiek, omdat dit ook lokale problemen zijn, die gewoon vragen om een landelijke oplossing. Als Den Bosch kunnen we al veel doen, maar voor sommige dingen heb je gewoon echt een landelijke lijn nodig."

Of het 23-jarige bestuurslid het pluche ook daadwerkelijk bereikt is nog lang niet zeker; de onderlinge concurrentie is flink. Om mee te kunnen doen in de Tweede Kamer moet Stan het schoppen tot de top 15 op de lijst. Begin volgend jaar wordt de kandidatenlijst van de PvdA bekend gemaakt. Het is nog niet bekend of er ook Bossche kandidaten voor andere partijen zijn.