advertentie Banner SNLR.nl

Van der Krabben kan (eindelijk) aan de slag

Bijna twee jaar na de brand in het historische pand van Van der Krabben Makelaardij in het centrum is er begonnen aan de verbouwing. En er moet nog een hoop gebeuren.

Op 15 juni 2017 woedde er een verwoestende brand in het historische kantoorpand van Van der Krabben Makelaardij aan de Kruisstraat in Oss. Het bedrijf verhuisde tijdelijk naar de Gasstraat en het pand bleef al die tijd leeg en ongebruikt. Maar deze week, bijna twee jaar na de brand, begonnen de voorbereidingen voor een grootschalige verbouwing van het pand. Want dat Van der Krabben terug zou keren in het pand, dat stond al snel vast. "Mensen vroegen ons steeds wanneer we terug zouden keren", vertelt Joris Welten namens Van der Krabben. 

Er gaat een hoop veranderen aan het pand, want er waren nogal wat wensen. "De serre aan de zijkant van het gebouw wordt verwijderd en komt terug aan de andere kant van het gebouw. Daar komt een koperen afwerking, dat is een verwijzing naar de brouwerij die eerst hier zat. Verder verleggen we de parkeerplaats naar de andere kant van het gebouw."

Tekst gaat verder onder foto's (plus video)

Het is een monumentaal pand en dus moet er rekening worden gehouden met de originele materialen. "We hebben bijvoorbeeld een gat in de muur gemaakt voor de parkeerplaats. Maar de stenen van die muur moeten we weer gebruiken voor de buitenmuur. Dus die moeten allemaal schoongemaakt worden."