Van drukste week van het jaar naar vrijwel leeg zwembad

De herfstvakantie is de drukste week van het jaar bij het Golfbad in Oss. Door de aangescherpte coronamaatregelen van vorige week loopt de herfstvakantie uit op een rampweek.

1400 tot 1500 mensen per dag, dat is het normale aantal bezoekers op een dag in de herfstvakantie. Nu zijn dat er dertig per tijdslot van twee uur. Per dag kan het zwembad dan zo'n 200 gasten verwelkomen. “Je kan kanonnen afschieten, we moeten onze bezoekers nu met een lampje zoeken”, doelt directeur Peter Jongsma op het vrijwel lege zwembad.

Voor de aangescherpte maatregelen was het zwembad nog toegankelijk voor 200 bezoekers per dag. “We hadden ingezet op 200 bezoekers per tijdslot. Dat was al flink volgeboekt, ook voor de herfstvakantie.” Juist vlak voor de herfstvakantie zijn de coronaregels aangescherpt en is het aantal maximale bezoekers dus dertig.

Het zwembad was in het voorjaar al gesloten en de nieuwe maatregelen zorgen voor nieuwe problemen. Financieel belooft het een slecht jaar te worden voor het Golfbad. “Financieel is het een ramp. Als je een fractie van je normale recreatieve bezoek binnenkrijgt kun je wel nagaan dat het echt een drama is.”