Van Erp stopt na ruim 250 wedstrijden bij Prinses Irene; 'stoppen hoort er ook bij'

Na zestien jaar in het eerste elftal van Prinses Irene in Nistelrode vindt Gijs van Erp (34) het welletjes. De routinier stopt. "Kampioen worden was voor mij het hoogtepunt."

Stoppen in coronatijd zonder fatsoenlijk afscheid te kunnen nemen, is dat niet jammer? "Ja zeker", reageert Van Erp, die sinds zijn achttiende in het eerste elftal speelde. "Maar een keer stoppen hoort erbij. Dat afscheid komt later wel een keer." 

"Ik twijfelde al anderhalf jaar", doelt de zelfstandig ondernemer op de keuze om te stoppen. "Ik heb twee kindjes en een eigen zaak. Ik was druk met mijn werk." Waar de meeste voetballers het spelletje in coronatijd erg missen, is dat voor Van Erp anders. "Ik heb mijn vrije tijd goed in kunnen vullen en dat beviel ook goed."

Opmars

Van Erp speelde zestien jaar in het eerste elftal en maakte in die tijd de opmars mee van de vierde naar de eerste klasse. Inmiddels speelt de Nistelrodese club weer in de tweede klasse. Wat in die zestien jaren het meest memorabele moment was? "Kampioen worden was het hoogtepunt", aldus de voetballer.

Met het afsluiten van zijn carrière in het vaandelteam is komt er een einde aan een oudere generatie. Van Erp was namelijk de nog enige selectiespeler die de weg van de vierde klasse naar eerste klasse meemaakte. 

Van Erp, die van origine verdediger is maar de laatste jaren als middenvelder speelde, stopt nog niet helemaal met voetballen. "Waarschijnlijk ga ik in het derde elftal voetballen."