advertentie Banner SNLR.nl

Van Mackelenbergh zegt ‘ja’ tegen voorzitterschap FC Den Bosch

Huub van Mackelenbergh is per 1 juli de nieuwe voorzitter van FC Den Bosch. Twee weken geleden werd hij al gepresenteerd als beoogd opvolger van Jan-Hein Schouten, maar nu is er een defintief 'ja'.

Schouten, die zijn opvolger in januari polste voor de klus, blijft actief als commissaris bij de club en houdt zich bezig met de FC Den Bosch Foundation.. "Ik was compleet verrast toen Jan-Hein me vroeg omdat ik niet bepaald in het standaardplaatje van een voetbalvoorzitter pas", zegt Van Mackelenbergh.

FC Den Bosch is mijn clubke, maar geen gemakkelijk clubke.

• Huub van Mackelenbergh - voorzitter FC Den Bosch

"Dat ik nu 'ja' heb gezegd is een beslissing die ik met het hoofd én het hart heb genomen. FC Den Bosch is mijn clubke, maar geen gemakkelijk clubke."

Huub van Mackelenbergh zegt dat hij privé geen geld in de club kan steken zoals zijn voorgangers wel deden wanneer de financiële nood hoog was. "Hoe bewonderenswaardig ook, die dynamiek en afhankelijkheid moeten we een keer doorbreken. Een breed gedeelde wens is de aantrekkingskracht van FC Den Bosch voor vaste supporters te behouden en tegelijkertijd te vergroten voor nieuwe aanwas."

De ambitie is om een waardevolle club in de stad en regio te worden. "En het mag leuker worden rondom FC Den Bosch", aldus Van Mackelenbergh. "Mensen die, in welke hoedanigheid dan ook, betrokken zijn bij de club, moeten het vooral naar hun zin hebben. Plezier als basis en motor achter alles wat we doen, daar geloof ik in. Ik heb er enorm veel zin in!”