advertentie Banner SNLR.nl

Van Moorsel beleeft ongelukkige voorbereiding bij FC Den Bosch

Nieuwkomer Paco van Moorsel kent een tegenvallende voorbereiding. De aanvaller raakte geblesseerd en is momenteel herstellende. Hij hoopt maandag toch mee te spelen in de openingswedstrijd bij Jong PSV.

Erik van der Ven beschikt verder over een bijna volledige selectie. Jordy van der Winden en Oussama Bouyaghlafen ontbreken nog door blessures. De trainer kijkt uit naar de start van de Keuken Kampioen Divisie. "Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen. Hier hebben we zes weken naartoe gewerkt en we zijn er klaar voor", zegt Van der Ven, die de verwachtingen enigszins wil temperen. "Het zal in de eerste weken moeten blijken waar we staan, maar ik verwacht dat we met dit team zeker gaan meedoen om de play-offs."

Van der Ven nam afgelopen seizoen het stokje overnam van de ontslagen Wil Boessen. In eerste instantie maakte hij het seizoen af als interim-trainer, maar aankomende maandag staat Van der Ven er als hoofdtrainer. "Ik ben erg blij met het vertrouwen van de club."

(Het artikel gaat verder onder de video)

Blessure
De ploeg uit Den Bosch start de competitie uit bij Jong PSV, dat tijdens de laatste ontmoeting in april nog met 3-1 verslagen werd. Of Van Moorsel die wedstrijd vanaf de start zal spelen, is nog onduidelijk. De geboren Veldhovenaar werkt op dit moment aan het herstel van een verrekte hamstring die hij opliep in de oefenwedstrijd tegen Den Dungen op 13 juli. Van Moorsel wist in die wedstrijd overigens wel te scoren. "Ik ben vandaag weer op het veld. Dat ging goed, daar ben ik blij om", zegt de aanvallende middenvelder, die na een afwezigheid van zeven jaar terug is bij zijn oude liefde.

Mislukte overname
De mislukte overname van Jordania heeft zijn weerslag gehad op de voorbereiding. Het duurde lang voordat er versterkingen gepresenteerd werden. Die zijn inmiddels met Van Moorsel, linksbuiten Ryan Trotman en spits Jizz Hornkamp gevonden. Trainer Van der Ven: "Inmiddels hebben we doorgepakt. Dat is een compliment voor het bestuur waard. Gelukkig heb ik me al die tijd gewoon kunnen focussen op het team."

 Jong PSV-FC Den Bosch wordt maandagavond om 20.00 uur gespeeld.