advertentie Banner SNLR.nl

Van Onna ziet eigenlijk geen kans bij Osse Sportawards

Waterpoloster Martine van Onna is de grote onbekende tussen de genomineerden bij de Osse Sportawards. “Echt een verrassing”, vindt ze zelf ook.

De 28-jarige waterpoloster wist een record te vestigen op het NK Masters in Amersfoort op de 50 meter vrije slag en borstcrawl. Een tak van sport waar ze eigenlijk niet aan mee had mogen doen. “Ik ben van origine waterpoloër. Tot mijn twaalfde heb ik aan wedstrijdzwemmen gedaan.” Door afwezigen en zieken deed Van Onna afgelopen jaar toch mee aan de NK Masters en wist ze dus te winnen.

Kans
Vermoedelijk is het deze winst die haar een nominatie op de Osse Sportaward heeft opgeleverd. Zelf ziet ze geen kans om te winnen. “Nee, en eerlijk gezegd zou dat ook niet terecht zijn. Ik sport wel veel, acht uur in de week maar ik denk dat mijn collega’s (Sanne Voets en Bodine Schoenakers, red.) meer over hebben voor hun sport dan ik”, aldus Onna.

Spotlight
Van Onna geniet ervan dat zwemmen en waterpolo door haar nominatie eens in de spotlights staan. “Normaal gesproken is er voor waterpolo niet zo veel aandacht, dus ik ben heel blij met de nominatie. Eigenlijk is dit een heel mooi verhaal voor in de kroeg.” Of ze toch weer gaat wedstrijdzwemmen? “Ik denk dat ik op mijn hoogtepunt moet stoppen. Ik blijf lekker poloën”, besluit ze lachend.