advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Vandalen slaan voor de zoveelste keer toe bij theater Naat Piek in Uden

Kapotgetrokken rolluiken en ingeslagen ramen, dat is wat vrijwilligers van theater Naat Piek dinsdag ontdekten toen ze gingen kijken of alles nog pluis was. Voor de zoveelste keer is het theater slachtoffer geworden van inbraak en vernieling.

Met name in het openluchtgedeelte van het theater hebben de vandalen zich uitgeleefd. De bar van de horecablokhut is geforceerd met tuingereedschap en de rolluiken zijn kapot getrokken.

'Alles in een kwestie van tijd met de grond gelijk gemaakt'

Afgelopen zomer was het ook al drie keer raak. Toen was het regiehok met graffiti bespoten, waren er ramen ingeslagen en was een van de luiken van de pipowagen, waar de kussentjes voor de zitjes in opgeslagen worden, kapot getrokken. "Daarom waren we er wat actiever op aan het letten. Wekelijks maakt iemand een checkrondje, maar helaas was het dinsdagochtend opnieuw raak", vertelt bestuurslid Jesper van Lijssel. 

Van Lijssel denkt niet dat Naat Piek een specifiek doelwit is. "We merken dat ons theater een makkelijke plek is voor jongeren om te hangen, dus ik denk dat het gewoon komt doordat de jeugd zich verveelt." De organisatie baalt er flink van, vooral omdat het theater draait op de inzet van tientallen vrijwilligers. "Alles wat we hebben is door de jaren heen door al die vrijwilligers opgebouwd. Als je dan dit soort vernielingen aantreft en het allemaal in een kwestie van tijd met de grond gelijk gemaakt wordt, doet dat heel veel zeer."

Maatregelen

Het bestuur bekijkt momentaal samen met gemeente hoe er actie ondernomen kan worden. De politie heeft vooralsnog geen dader op het spoor. "Een buurtonderzoek kan ons mogelijk meer vertellen over deze inbraak", aldus een woordvoerder van de politie.