VDG trekt aan de bel over trage aanpak fietspad langs N625

Dat het fietspad langs de John F. Kennedybaan tussen Oss en Lith moet worden aangepakt is al langer bekend, maar nog altijd is dat niet gebeurd. De VDG wil nu opheldering.

Volgens de partij staat verbetering van het fietspad al geruime tijd hoog op de prioriteitenlijst. "De huidige fietspaden zijn verouderd, te smal en kruisen op een aantal punten drukke wegen. Daarmee voldoet het niet meer." Ook de provincie was van mening dat het fietspad niet meer van deze tijd is.

2020 werd als uitvoersjaar genoemd om het fietspad aan te pakken, maar omdat er nog altijd niets is gebeurd trekt VDG aan de bel bij het college van burgemeester en wethouders.

De partij wil weten wat de huidige stand van zaken is en wanneer de start is van de verbetering van het fietspad en of dit project te bespoedigen valt.

Toeristisch fiets- en wandelpad

Tegelijkertijd wil de partij weten in hoeverre er rekening wordt gehouden met de ideeën en wensen voor een toeristisch fiets- en wandelpad langs de Kennedebaan vanaf de jachthaven naar de bocht bij Van Oort. Volgens VDG zorgt deze toeristische route voor een veilige verbinding voor recreatieve gebruikers die de Maas opzoeken.