advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Zendmast op de kerktoren in Berghem

VDG wil duidelijkheid over nieuwe 5G-zendmasten in Oss

De partij VDG vindt dat er in Oss goede afspraken moeten komen over hoe de gemeente omgaat met de plaatsing van nieuwe 5G-zendmasten.

De laatste tijd zijn er op verschillende plaatsen al nieuwe antennes geplaatst, zoals op de kerktoren in Megen, die veel zichtbaarder zijn dan de vorige antennes. Het plaatsen van nieuwe antennes op de kerk in Berghem paste niet binnen de bestaande vergunning maar de situatie werd achteraf gelegaliseerd door de gemeente.

VDG heeft daar vraagtekens bij en vindt dat de gemeente een actievere rol moet gaat spelen, zeker als het gaat om monumenten en beschermde stadsgezichten. De partij wijst ook op de onrust onder sommige inwoners over mogelijk schadelijke straling van 5G-zendmasten.

VDG wil van het college van B en W weten wat het gaat doen om ervoor te zorgen dat 5G ‘op een verantwoorde manier in Oss landt’. Het gaat dan om de plaatsing en zichtbaarheid op gebouwen en communicatie met inwoners over gezondheid en onrustgevoelens. De partij vraagt ook wat het college gaat doen met de situatie bij de kerktoren in Megen en wil duidelijkheid over wanneer een antenne veilig en goed geplaatst is.