advertentie Banner SNLR.nl

Veel evenementen afgelast uit vrees voor corona

In verband met het coronavirus worden ook in onze regio steeds meer evenementen afgelast.

Rockronde Oss

De zesde editie van de Rockronde Oss, die gepland stond voor zaterdag 14 maart, wordt uitgesteld. Stichting Hart voor Live Muziek heeft daartoe besloten na een kort overleg op dinsdag 10 maart.

“De stichting heeft het faciliteren van live muziek als kernwaarde en dat betekent ook dat bezoekers en deelnemende bands een volle zaal verdienen”, aldus de organisatie. Op een later moment zal een nieuwe datum gecommuniceerd worden, in samenspraak met alle betrokken partijen.

De stichting wil benadrukken dat dit besluit is genomen als organisatie van de Rockronde en dat dit los staat van de verdere programmering van de Groene Engel.

ROK-DansFestival

Het dagelijks bestuur van Raauw Ossekar en de commissie DansFestival hebben dinsdag na een spoedoverleg besloten de 13e editie van het DansFestival, gepland voor zondag 15 maart,  niet door te laten gaan.

“Als organisatie hebben we al enkele telefoontjes en mailtjes ontvangen met de vraag welke maatregelen wij treffen in verband met het coronavirus. We snappen de bezorgdheid, de verwachting is dat de komende weken het aantal besmettingen zal toenemen en dat er extra maatregelen worden getroffen”, licht de organisatie toe.  Daarom hebben zij besloten het festival te annuleren.

Muziekvereniging Servaes

Muziekvereniging Servaes uit Heeswijk-Dinther zou zondag 15 maart een voorspeelochtend en vriendenconcert houden. Ook deze activiteiten zijn afgelast. “We willen als vereniging geen enkel risico lopen m.b.t. verspreiding van het virus. Ook willen we onze leden en bezoekers niet voor onnodige dilemma’s stellen om te kiezen of ze zullen komen of niet. Het betreurt ons zeer, maar naar onze mening is dit de enige goede keuze die we op dit moment kunnen maken.”

De vereniging laat weten helaas nog niets te kunnen zeggen over het eventueel inhalen of vervolgen van de activiteiten, omdat de ontwikkelingen niet te voorspellen zijn.

Vlooienmarkt

De XXL Vlooienmarkt in sportcentrum de Rusheuvel, die gepland stond voor zondag 15 maart, is door de organisatie geannuleerd. Dit in verband met het verbod op evenementen dat dinsdagmiddag is afgegeven door de veiligheidsregio. “Het is voor iedereen erg vervelend, maar het is helaas niet anders”, laat de organisatie weten.

Cultuur Centrum De Pas

Ook bij Cultuur Centrum De Pas in Heesch zijn alle activiteiten die voor het komende weekend op het programma stonden geannuleerd. Voor evenementen die na dit weekend gepland staan zal De Pas de landelijke en provinciale richtlijnen volgen.

Directeur Kris Roemers: “Hoewel de geplande activiteiten niet meer dan 1.000 bezoekers bij elkaar brengen, vinden wij het onder de huidige omstandigheden niet verantwoord activiteiten door te laten gaan. We vragen iedereen onze website en sociale mediakanalen in de gaten te houden voor eventuele verdere informatie.”

Ondernemerscafé Heesch

Het bestuur van Ondernemersvereniging Heesch heeft besloten het Ondernemerscafé van maandag 16 maart niet door te laten gaan.  Hiermee geven zij gehoor aan de oproep van de Brabantse Veiligheidsregio's om sociale contacten de komende dagen zoveel mogelijk te beperken. Het ondernemerscafé zal op een later moment dit jaar worden ingehaald. 

Boekenmarkt

Stichting Pep-projecten Bernheze laat weten dat de boekenmarkt van komend weekend, in de kerk van Heesch, niet door zal gaan.