advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Veel middelbare scholieren in Oss bleven thuis

De scholen van Het Hooghuis en het Maaslandcollege in Oss ondervonden maandag ook de gevolgen van het coronavirus.

Maar ondanks afwezige leerlingen en leerkrachten bleven de scholen 'gewoon' doordraaien. In totaal bleven er in de regio Oss op middelbare scholen 721 leerlingen thuis. 57 medewerkers van de scholen kwamen niet werken.

Het Hooghuis
Op Het Hooghuis locatie TBL was het maandag helemaal rustig. 261 leerlingen en veertien medewerkers kwamen niet opdagen. Ook op locatie ZuidWest waren er veel afwezigen: 184 leerlingen en 15 medewerkers. Bij het Mondriaan College (5 docenten en 56 leerlingen), locatie Stadion (4 medewerkers en 43 leerlingen) en de vestiging in Heesch (4 medewerkers en 27 leerlingen) lagen de aantallen wat lager. "Voor een dag is de afwezigheid van velen geen groot probleem, maar we moeten afwachten wat er de komende dagen op ons af komt", laat woordvoerder Fijke Hoogendijk van Het Hooghuis weten.

Maaslandcollege
Op het Maaslandcollege hadden zich maandag 150 leerlingen ziekgemeld. Het ging vooral om leerlingen met wat lichte gezondheidsklachten die uit voorzorg liever thuis bleven. Dit was ook wat het RIVM had geadviseerd. Van de leraren bleven er maandag 15 thuis. Volgens rector Ivo Vis valt de schade momenteel nog mee. "Het loopt nog niet de spuigaten uit. Het is nu nog niet veel erger dan bij een gewone griepgolf in november of zo", zegt Vis. De school houdt er wel rekening mee dat de situatie de komende dagen nog kan verslechteren.